Affirmaiile legat de legătura dintre grăsimile saturate, colesterolul din sânge, obezitatea și bolile cardiovasculare au abundență în țările dezvoltate din Vest, susținute de cercetări științamentale actuale și agenții.

Dacă infectiile bacteriene sunt decoperite timpuriu și tratează eficient, acest lucru probabil este aibă copii sănătoși și nașteri sănătoase.

This essential ca femeile însărcinate să aibă îngrijire prenatală și să consult a medic sau or asistentă medicală tunci can exist if there is simple and timpul sarcinii pentru to be protected atât pe him, Cât și pe bebeluși.

 • Prevenirea bolii with early debut streptococic from group B la nou-născuți. (2019).
 • Baker, C. (1997) „Infecții streptococice din grupul B”, Clinici în perinatologie, 24 (1), pp. 59-70. doi: 10.1016 / s0095-5108 (18) 30184-2.
 • DespreKidsHealth (2020). Disponibilitate: (Acces: 20 februarie 2020).
 • Aguin, T. Sobi Sobel, J. (2015) „Candidoza vulvovaginală în timpul sarcinilor”, rapoarte actuale privind bolile infecțioase, 17 (6). doi: 10.1007 / s11908-015-0462-0.
 • Baud, D. și Greub, G., 2011. Bacteriile intracellulare și rezultatele adverse ale sarcinii. Microbiology clinică și infecție, 17 (9), pp. 1312-1322.
 • Bacterii infecțioase și sarcină: elemente esențiale de practică, prezentare generală, streptococ de grup B (2020). Disponibilitate: (Acces: 20 februarie 2020).
 • Vaginoza bacteriană și sarcina (2020). Disponibilitate: (Acces: 20 februarie 2020).

Lecturi înainte de suplimente

Ultima actualizare: 22 martie 2020

„Http://www.news-medical.net/news/20190918/New-book-shows-how-marginalized-urban-communities-address-environmental-health-disparities.aspx”,”200″,”OK”, ” 18 septembrie 2019

The nouă card details ideile învățat de la comunități care s-au reunite pentru provocatorul de sănătate publică de mediu, apparent insurmountable. Folosind three studii de caz, including eforturile de reducere a otrăvirii cu plumb din copilărie în oraș Rochester, cartea demonstrează modul în care comunități urbane cu venituri mici și marginalizate to the construct tratări de un sistem. Disparitate Schimit

Bridging Silos: Collaborating for Environmental Health and Justice in Urban Communities de Katrina Smith Korfmacher, Ph.D., associate professor în cadrul Departamentului de Medicină de Mediu la Universitatea din Rochester, modul subliniat în care parteneriatele locale dintre comunitate, guvernare șate păicerțile pot ridica publicul conștientizarea, mobilizarea informațiilor științifice și defășurarea activităților of advocacy pentru to influenza schimbarea politicilor.

Korfmacher arată, of also, modul în care tackleed holistice to the problem of sanitation to the mediului is extinct desori dincolo of traditional accentul pe controlul poluării, including planning and use of terenurilor, transportul, system of feeding it.

Cartea indica more fine Tendinte care sporesc importanța inițiativelor locale de sănătate a mediului, including the creterea costurilor de îngrijire a Sanatatii, înțelegerea crescândă a impactului mediului asupra Sanatatii federal level în etița aipra sa

Factorul măsurat a contribuit la activitatea seminală a populației vulnerabile care se confruntă cu populația sa vulnerabilă, precum și a majorității persoanelor care trăiesc cu astm și sprijin comunitar. Scopul acestor cărți this of a demonstration that collaborates with the long term within the community, guverne and cercetători dețin potențial de a promote soluții locale the urgent problem of sanitation ale mediului – ai de a their explores cum mai srea.

Katrina Smith Korfmacher, dr. Associatei Associate Professor, Departamentul de Medicină de Mediu, Universitatea din Rocheste

Cartea include three studies of caz ale inițiativelor de succes bazate pe comunitate:

Coaliția pentru prevenirea otrăvirii cu plumb – Rochester, NY: În 2002, studiile au arătat că copiii din orașul Rochester suferă de Niveluri crescute de plumb în sânge de plague 10 ori May mult decât rata națională.recardio prezzo in farmacia Click here to determine the coali coie formată din membri ai comunității, științei oamenilor, avocați, oficiali din domeniul sănătății, guvernului, educatorilor și avocați care iau măsuri.

Povești Connect

Eforturile rezultate au condus legea revoluționară a orașului în 2005. Accumuland considered a national model, implements acest legi pentru a contribui la scăderea cu 90% a copiilor cu ridiculous plumb level.

Healthy Duluth – Duluth, MN: An example to apply to the principios “comunităților sănătoase” care recunosc că persoanele care trăiesc în cartier mai sărace nu au acces la nourishment sănătos și accesibile și the opportunity of a zi activity via fii. Grupuri comunitare și profesioniști din domeniul sănătății s-au reunit în Duluth pentru to promote transporturi echitabile, reamenajarea terenurilor Industriale, trasee de mers pe jos și îmbunătățiri planning the system of s. În 2016, Principle sănătății și echității au fost dedicate în strategic strategic al orașului.

Proiectul Impact – Southern California: În timp ce calitatea aerului in USA s-a îmbunătățit dramatic de la adoptarea legilor privind aerul curat in 1970, comunitățile care sunt located adjacent to the industrial industrial și de transport majore rămân I exhibited reception of poluare. Extinderea activității în porturile in Los Angeles Longi Long Beach to stimulate an efort to the academic group și locale de justiție ecologică pentru a spori Atenția asupra sănătății în deciziile cu privire la extinderea propose to autostrăzi a portului i.

Click here to offer the foaie de parcuri pentru coalițiile organizațiilor comunitare, a expereilor tehnici și a factorilor de decizie pentru reforma vechilor probleme în moduri us. Prin constructea „podurilor” îbetween “silozurile” separate ale mediului ăi sănătății, susțin Korfmacher, local grupurile pot adduces schimbări de sistem required for a soluții disparități de sănătate ale mediului. Cartea evidențiază modalități în care guvernăm, mediul academic și finanțatorii pot sprijini mai bine astfel de lucrări inovatoare.

„Bridging Silos Oferta speranță într-a moment of inacțiune federală to deprive the urgent problem of mediuși sănătate publică”, as said by Gina McCarthy, Fost Administrator at the Agen SUiei SUA pentru Protecția Mediului (2013-2017) și professor at the Public of Sănătate Universitatea Harvard. “Prin example practice, Korfmacher arată că, ascultând vocea cele mai viorabile, lucrând peste granițele politice și birocratice și proiectând soluții sistemice, comunitățile noastre locale pot să fie sara noastre locale potrze.”

Surse:

В 

“https://www.news-medical.net/health/Is-Palm-Oil-Good-or-Bad-in-Diet.aspx?reply-cid=d03a6242-cb63-4cb6-9275-12def7fcaf6b”,”200 “,” OK “,” De la Revizuit’s

Oamenii din întreaga lume folosesc în mod obișnuit uleiuri și grăsimi pentru gătitul zilnic, pentru adăugarea de energie și like fast, give și pentru a-și complete hrana cu anumitebenei pentru sănătate. Diffuse semințe oleaginoase și nuci, precum și grăsimi animal, servit ca sursă pentru aceste grăsimi. Dintre acestea, uleiul de palmier to be din punct de see istoric a dintre cele mai multe folosind grăsimi din lume.

African population s-au bazat în a traditional mod by uleiul de palmier roșu și uleiul de cocos, precum și pe uleiul by arahide și susan. Palm uleiul this din fructul palmierului de ulei, Elaeis quineensis.

Fructe de palmier – Credit de imagine: Mosista / Shutterstock

Uleiul de palm ui uleiul de cocos au căștigat sau prezintă proastă în ultimele decenii datorită conținutului lor ridicat de grasimi saturate. Affirmaiile legat de legătura dintre grăsimile saturate, colesterolul din sânge, obezitatea cardiovasculară cardiovascular bolile au abundență în țările dezvoltate din Vest, susținute de cercetări științifice actuale și agenții guvernamentale.

Drept urmare, fine cursuri în curs dezvoltare – care foloseau ulei of palm of zeci de ani – at început să treacă la vechi uleiuri importate vegetale. Acest lucru to affect a only local economy și natională și i-a scos pe mul pei din locurile de muncă, give a reușit să reduce epidemic of malamic boli. From fapt, în multe cazuri, to fost următoarea creștere to obiceiurilor alimentary occidentalizate care a alimentat epidemic.

Palmier Ulei Fructe pe palmier. Imaginați-vă credit: MIA Studio / Shutterstock

Compoziția uleiului de palmier efectele efectelor sale asupra lipidelor din sânge

Povești Connect

Palm uleiul with 50% acizi grași saturați (SFA), 40% acizi grași mononesaturați (MUFA) și 10% acizi gra poli polinesaturați (PUFA). SFA-ul main this palmitic acidul, give lauric acidul și miristic sunt prezenți în cantități mici.

Cercetările au arătat că uleiul de palmier într-o dietă cu conținut scăzut de grăsimi menține total cholesterol în normal limit, in the channel prezenței acidului palmitic în poziția alfa a acidului gras. Multe studii raportate de palmier uleiul (tuna when this diet adăugat la rozătoare) prevent lipid peroxidase și affect inflammatory disease aesuturilor chiar și tuna when appears leziuni ischemice urmate de reperfuzie.

In studiile om, effectele comes out total of scădere a cholesterolului au fost comparabile cu cele ale uleiurilor polynesaturate. Acest lucru this datorează faptului că acizii stearic, oleic și linoleic contracarează effect from cre detere to cholesterolului acidului palmitic, lauric și miristic. De fapt, uleiul de palmier this capabil să fie înlocuit în siguranță cu u de măsură cu aceleașibenei pentru sănătate inimii.

Uleiul de palmier this, of also, solid the temperature mai reci, ceea ce confere a benefit sub form lipsei of a fi required to be fie hidrogenat pentru a-l face solid. Acest lucru evită formarea grăsimilor trans în timpul procesului de hidrogenare. Uleiul de palmier are a fum score of 235%, i, prin urmare, poate fi considerat adevărat chiar și pentru prăjirea adâncă, deoarece nu reușesc să se volatilizeze rapid. Acest lucru previne formarea multor produse toxice, cum ar fi acrolein.

Beneficiul conținerii of vitamin și fitosteroli

Uleiul de palmier conține differ caroteni care to help the normal men levelinerea level of vitamin A, menândinând rândul lor funcțional fotoreceptorii din retină. Acest lucru this crucial în preventea orbirii nocturne în țări în cursul dezvoltării din Africa. În plus, they are a ridiculous conținut of vitamin E, care are antioxidanterni puternici, împiedicând uleiul sân se rânceze rapid the temperatures ridicate in Africa.

Acești constituenți ai uleiului de palmier previn, de asemenea, oxidarea membranei celulare, oxidarea LDL plasmatică, precum și oxidarea diferitelor lipoproteine ​​purtătoare și promotori ai coagulării, fiind astfel protejate împotriva. Acest lucru this important în prevent processelor metabolize nei neoplazice care sunt or consecință a oxidării inadecvate.

Mod similar, similar cu sitosterol, campesterol phi phytosterols care sunt digest rapid utilizi used for synthesizing colesterol, from example biosintetică to steroizilor. Never mult, molecular squalene care inhibă HMG-CoA enzyme responsable for reglarea etapelor limitării ratei sinteză a cholesterolului. Prin urmare, acest punct this probabil folosit pentru a moderate cantitatea de palmier plague cantitatea de alimentare creează nivelul de colesterol în sanctuar.

Dezvoltare economică

This one of remarking că uleiul de palmier this cultivat în multe țări în cursul dezvoltării și oferă or securitate vitală economic lor. Follow this singura măsură capabilă să atenueze sărăcia în astfel de regiuni. Prin urmare, this necessar is promote regi să reglementeze în mod modare agriculture and recoltarea palmierilor în zone în care this cultivată, pentru the assistance of there there are profite debenei uleiului indigen viabil din punct de vedere.

Indonezia Malai Malaezia sunt în prezent cei mai mari palmier ulei producători, indignation this răspândită de presupuse destroy a tropical pădurilor din acț țări pentru a cătiga mai multă suprafaieri pentru a palm plant. În timp ce sensibilitate crescând în această sărăcie. afectat arează-te pe tine însuți.

To conclusion, this is necessary to use your înlocuirea use of palmier uleiului with alte uleiuri vegetal sau derivated from semine oleaginoase, bogate în PUFA și MUFA, deoarece or astfel de substitie nu adduces the initial “HDL” benefit of the HDL bunker. Broască colesterol LDL. This is the most efficient acidic oleic, recunoscut but scară long ca fiind an acid gras sănătos pentru enemic, în menținerea nivelului de lipoproteine ​​și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Surse

  Lecturi înainte de suplimente

  Ultima actualizare: 23 august 2018

  “https://www.news-medical.net/health/Is-Palm-Oil-Good-or-Bad-in-Diet.aspx?reply-cid=70a0ca1c-dd4d-4dd6-a3d0-54e450995c4c”,”200 “,” OK “,” De la Revizuit’s

  Oamenii din întreaga lume folosesc în mod obișnuit uleiuri și grăsimi pentru gătitul zilnic, pentru adăugarea de energie și like fast, give și pentru a-și complete hrana cu anumitebenei pentru sănătate. Diffuse semințe oleaginoase și nuci, precum și grăsimi animal, servit ca sursă pentru aceste grăsimi. Dintre acestea, uleiul de palmier to be din punct de see istoric a dintre cele mai multe folosind grăsimi din lume.

  African population s-au bazat în a traditional mod by uleiul de palmier roșu și uleiul de cocos, precum și pe uleiul by arahide și susan. Palm uleiul this din fructul palmierului de ulei, Elaeis quineensis.

  Fructe de palmier – Credit de imagine: Mosista / Shutterstock

  Uleiul de palm ui uleiul de cocos au căștigat sau prezintă proastă în ultimele decenii datorită conținutului lor ridicat de grasimi saturate. Affirmaiile legat de legătura dintre grăsimile saturate, colesterolul din sânge, obezitatea și bolile cardiovasculare au abundență în țările dezvoltate din Vest, susținute de cercetări științamentale actuale și agenții.

  Drept urmare, fine cursuri în curs dezvoltare – care foloseau ulei of palm of zeci de ani – at început să treacă la vechi uleiuri importate vegetale. Acest lucru to affect a only local economy și natională și i-a scos pe mul pei din locurile de muncă, give a reușit să reduce epidemic of malamic boli. From fapt, în multe cazuri, to fost următoarea creștere to obiceiurilor alimentary occidentalizate care a alimentat epidemic.

  Palmier Ulei Fructe pe palmier. Imaginați-vă credit: MIA Studio / Shutterstock

  Compoziția uleiului de palmier efectele efectelor sale asupra lipidelor din sânge

  Povești Connect

  Palm uleiul with 50% acizi grași saturați (SFA), 40% acizi grași mononesaturați (MUFA) și 10% acizi gra poli polinesaturați (PUFA). SFA-ul main this palmitic acidul, give lauric acidul și miristic sunt prezenți în cantități mici.

  Cercetările au arătat că uleiul de palmier într-o dietă cu conținut scăzut de grăsimi menține total cholesterol în normal limit, in the channel prezenței acidului palmitic în poziția alfa a acidului gras. Multe studii raportate de palmier uleiul (tuna when this diet adăugat la rozătoare) prevent lipid peroxidase și affect inflammatory disease aesuturilor chiar și tuna when appears leziuni ischemice urmate de reperfuzie.

  In studiile om, effectele comes out total of scădere a cholesterolului au fost comparabile cu cele ale uleiurilor polynesaturate. Acest lucru this datorează faptului că acizii stearic, oleic și linoleic contracarează effect from cre detere to cholesterolului acidului palmitic, lauric și miristic. De fapt, uleiul de palmier this capabil să fie înlocuit în siguranță cu u de măsură cu aceleașibenei pentru sănătate inimii.

  Acest strat mai palmier, ca rezultat, solidificat cea mai recentă temperatură, care dă un avantaj sub formă lipsei need to be hydrogenated by its solidity. Acest lucru evită formarea grăsimilor trans în timpul procesului de hidrogenare. Uleiul de palmier are a fum score of 235%, i, prin urmare, poate fi considerat adevărat clar și pentru prăjirea adâncă, deoarece nu reușesc să se volatilizeze rapid. Acest lucru previne formarea multor produse toxice, cum ar fi acrolein.

  Beneficiul conținerii of vitamin și fitosteroli

  Uleiul de palmier conține differ caroteni care to help the normal men levelinerea level of vitamin A, menândinând rândul lor funcțional fotoreceptorii din retină. Acest lucru this crucial în preventea orbirii nocturne în țări în cursul dezvoltării din Africa.